Powiat nowodworski. To oni walczą o tytuł Mistrza Smaku
Restauracja Jantarowa w Jantarze Restauracja Jantarowa rozpoczęła działalność w nadmorskim Jantarze pięć lat temu. Od tego czasu zapewniła sobie stałe miejsce na kulinarnej, wakacyjnej mapie Mierzei Wiślanej. Specjalizacją Restauracji Jantarowej są ryby. - Mamy ryby smażone, ryby z pieca z masłem, koperkiem warzywami - mówi właścicielka Restauracji. - To jest nasz specjał, zamawiany przez grono stałych klientów. Podajemy też zupę rybną, tradycyjną „rosołową”. Goście bardzo ją chwalą. W Jantarowej można także zjeść innego rodzaju dania obiadowe. Są pierogi, placki ziemniaczane, zupy, pizza. - Wszystko robimy sami, ze świeżych produktów, w restauracji od początku pracuje ta sama ekipa, wspólnie tworzymy to miejsce - mówią właściciele. Obok smaków właściciele Jantarowej stawiają też na wystrój. - Goście chwalą czystość, staramy się dopilnować wszystkich szczegółów w pracy naszej restauracji - mówią właściciele. - Jesteśmy przyjaźnie nastawieni do rodzin z dziećmi, mamy m.in. plac zabaw.