MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są...
fot. Manjurul/Getty Images

Mięso może być źródłem śmiertelnego zatrucia! Uważaj na to, gdzie kupujesz wyroby mięsne. Potem może być już za późno

Najczęstszym źródłem zatruć pokarmowych w przypadku mięsa są bakterie Salmonella. Mogą pochodzić z surowca i nie zostać zniszczone przy zbyt krótkiej obróbce cieplnej i za niskiej temperaturze, jak i dostać się do gotowego produktu.

Zobacz również

Fani na meczu Polska - Niemcy w Spodku. ZDJĘCIA

Fani na meczu Polska - Niemcy w Spodku. ZDJĘCIA

Zamówił kilka kebabów z dowozem. Czekał na dostawcę z nożem, bo nie miał pieniędzy

Zamówił kilka kebabów z dowozem. Czekał na dostawcę z nożem, bo nie miał pieniędzy

Polecamy

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

PZPN nagrodzi kluby Ekstraklasy? Przepis o młodzieżowcu w nowej odsłonie

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka