Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kąty Rybackie. Nagroda dla młodych mistrzów sztuki kulinarnej

red
Kąty Rybackie. Uczestnicy kulinarnego konkursu “Stegna Master of Cook” wzięli udział w warsztatach z  szefem kuchni Wojciechem Rabiegą.
Kąty Rybackie. Uczestnicy kulinarnego konkursu “Stegna Master of Cook” wzięli udział w warsztatach z szefem kuchni Wojciechem Rabiegą. Restauracja Kobaltowa
Kąty Rybackie. Uczestnicy kulinarnego konkursu “Stegna Master of Cook” wzięli udział w warsztatach z szefem kuchni Wojciechem Rabiegą.

Kąty Rybackie. Kulinarne warsztaty dla młodych kucharzy były jedną z nagród za udział w konkursie “Stegna Master of Cook 2018”. Zajęcia odbywały się w restauracji sponsora nagrody czyli Tristan Hotel & Spa w Kątach Rybackich.

Konkurs Specjałów Karnawałowych w Stegnie. Było przepysznie!

W warsztatach udział wzięli nie tylko uczestnicy finału konkursu, ale wszyscy zawodnicy. Pod czujnym okiem Wojciecha Rabiegi kulinarne umiejętności szlifowali Sandra Pażątka-Lipińska, Jakub Bielaszewski, Klaudia Jastrzębska, Hanna Sterska, Bożena Kłosińska, Vanessa Kozłowska, Paulina Jastrzębska oraz Ksawery Horczak.

- Młodzi amatorzy kuchni nauczyli się jednego z podstawowych sosów do sałatek - vinegret, który następnie połączyli z autorską sałatką. Uczestnicy chętnie i sprawnie wykonali zadanie. Prawdziwą lekcją smaku i wyzwaniem okazało się natomiast, zjedzenie ślimaków, które przyrządzone zostały według przepisu szefa Rabiegi. Młodzi kucharze mieli jednak świadomość, że prawdziwy kucharz musi poznać wszystkie smaki, a że danie wyglądało naprawdę bardzo smakowicie, jedno po drugim próbowali potrawy. Ślimaki podsmażone na maśle z dodatkiem czosnku i cebulki podane zostały z czarnym ryżem. Na koniec uczestnicy zgodnie stwierdzili, że było to bardzo ciekawe doświadczenie i cieszą się, że mięli okazję spróbować nowych smaków. Pojawiły się nawet deklarację udziału w kolejnych edycjach konkursu Stegna Master of Cook - mówią pracownicy Gminnego Ośrodka Kultury w Stegnie, który był organizatorem kulinarnej rywalizacji. - Ogromne podziękowania dla Tristan Hotel & Spa w Kątach Rybackich za ufundowanie nagród i umożliwienie przeprowadzenia warsztatów oraz dla Wojciecha Rabiegi za profesjonalne, przeprowadzone w bardzo miłej atmosferze zajęcia kulinarne.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kąty Rybackie. Nagroda dla młodych mistrzów sztuki kulinarnej - Krynica Morska Nasze Miasto

Wróć na krynicamorska.naszemiasto.pl Nasze Miasto