Współpraca promocyjno-kulturalna Ustki z miastami z Beskidów trwa już od kilku lat. Najczęściej zimą Ustka prezentuje się w Bielsku-Białej. Tym razem wybrano Szczyrk. Głównym celem akcji jest promocja sezonu letniego 2019 oraz oferty wypoczynkowej Ustki.
Usteckie stoisko zlokalizowano na dolnej stacji kolei linowej Skrzyczne, która jest jednym z najbardziej uczęszczanych miejsc w Szczyrku.
W sobotę, 19 stycznia, w samo południe odbył się pokaz grillowania w wykonaniu uczestnika piątej edycji Top Chef Mateusza Kręciny, który zademonstrował, jak zrobić zupę z wędzonej ryby na bazie szprotek bałtyckich specjalnie na tę okazję przywiezionych z Ustki. Przygotowano również ryby na patelni tepan.
Także w niedzielę usteckie stoisko będzie miejscem kulinarnych popisów. Usteckie specjały rybne przygotuje uczestniczka czwartej edycji Master Chefa Ludwika Dąbrowska.
Zarówno w sobotę, jak i niedzielę pokazom towarzyszyła muzyka szantowa na żywo w wykonaniu Piotra Wypychowskiego, ustczanina mieszkającego w Bielsku-Białej.
Chętni będą też mogli wziąć udział w grze „Ustka na fali w Szczyrku”, w której do wygrania będą m.in. weekendowe pobyty w usteckich hotelach takich jak: Hotel Grand Lubicz - Uzdrowisko Ustka, Hotel Jantar oraz Dolina Charlotty Resort & Spa.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?